Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Tabor mladih 2009: “Brez glutena – ni problema”

Letošnjega »tabora mladih« se je udeležilo presenetljivo veliko mladih. Zbralo se nas je preko trideset. Tabor je potekal v Športnem centru Prodnik, kjer enostavno znajo poskrbeti za nas – bolnike s celiakijo.

Cilj tabora je bil izboljšati kakovost življenja mladostnikov s celiakijo. Tako smo bili deležni različnih aktivnost mladih v povezovanju, sodelovanju, izmenjavi nasvetov in izkušenj. V okviru preventivnih delavnic smo posebno pozornost posvetili pomenu brezglutenske diete, ki nam kot edina zagotavlja normalno življenje, in seveda življenju s celiakijo. Nauke in nasvete so nam tokrat delili dr. Tomaž Krenčnik, Tadej Ornik in predsednik društva SDC Robert Letnar.

Na letošnjem taboru smo izvedli tudi tekmovanje za najpeka. Tako smo se do sitega najedli brezglutenskih slaščic in si zanje izmenjali recepte. Organizatorji so nam vsak večer popestrili in tako poskrbeli, da smo se med seboj bolje spoznali. Ker smo mladi polni energije, so organizatorji tabor napolnili tudi s športnimi aktivnostmi – tako smo si odšli ogledat slap Rinka ter se preizkusili v lokostrelstvu, bowlingu in raftu.