Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Pozdrav iz obnovitvene rehabilitacije otrok in mladostnikov 2009

Otroci in mladostniki s celiakijo iz cele Slovenije, ki skupaj z vzgojitelji preživljamo 14-dnevno rehabilitacijo v Novigradu sporočamo staršem, da smo srečno pripotovali v Novigrad. Tu nas je pričakalo lepo vreme in zelo toplo morje. Nekateri, predvsem mlajši udeleženci so zaradi domotožja potočili nekaj solzic, katere pa smo z vzgojitelji obrisali in jih potolažili. Po dobro prespani prvi noči so naši obrazi že nasmejani, navezovati smo začeli nova prijateljstva in tako vsaj za naslednjih nekaj dni domotožje odgnali stran. Prebudilili smo se v deževno jutro, vendar pa je po nekaj urah že prenehalo deževati in zdaj nas spet greje sonce. Slabo vreme smo izkoristili za različne delavnice in družabne igre, popoldan pa se bomo namakali v morju.

Dragi starši, bodite pridni in uživajte tako kot mi! Da nas ne boste preveč pogrešali vam pošiljamo nekaj utrinkov iz morja.

Polovica rehabilitacije je že za nami

Naše bivanje se je prevesilo v drugo polovico 14-dnevne obnovitvene rehabilitacije. Po sedmih dneh bivanja v Pineti se počutimo dobro, imamo lepo vreme in pretoplo morje. Vsak dan plavamo, se igramo, ob večernih prireditvah pa uživamo ob nastopih in glasbi. V tem času smo se naučili marsikaj koristnega. Imeli smo delavnice na katerih smo govorili o celiakiji,o ustrezni prehrani, posledicah dietnih prekrškov, obiskal pa nas je tudi zdravnik Tomaž Krenčnik. Za nas je pripravil predavanje o “Celiakiji”, zastavljali pa smo mu tudi vprašanja za katera si sami nismo znali odgovoriti. Na tečaju peke kruha smo se učili pripraviti in speči pravi brezglutenski kruh. Ob večernem pikniku na plaži nam je ob dobrotah iz žara dobro teknil. Piknik smo zaključili z ognjemetom in nočnim kopanjem. Naredili smo sprehod do Marede in Novigrada, najmljaši pa smo se popeljali tudi z vlakcem.

Vsem v Slovenijo pošiljamo sončne pozdrave in želimo nasvidenje do naslednjega tedna.

In še nekaj: vašo pošto smo prejeli in smo je bili zelo veseli!

otroci in vzgojitelji

Počitnice se bližajo h koncu

Obnovitvena rehabilitacija otrok s celiakijo in naše bivanje v Pineti se hitro bliža koncu. Domov se vračamo v četrtek 27. 8. 2009 po predvidenem voznem redu. Odhod iz Pnete imamo ob 10.15 uri. V Maribor bomo prispeli predvidoma ob 14.uri. V primeru zastojev na mejnem prehodu ali prometnih zastojih lahko pride do zamude na dogovorjenih postajališčih.

Sedaj pa se gremo še zadnjič v tej koloniji namočit v toplo morje, nato pa se pripravimo na jutrišnji odhod.

Tople pozdrave iz Pinete

otroci in vzgojitelji

Obnovitvena rehabilitacija otrok 2009 je končana

27.8.2009 smo zaključili obnovitveno rehabilitacijo otrok in mladostnikov s celiakijo. V dopoldanskem času smo zapustili Pineto ter se preko mejnega prehoda Sečovlje vrnili v Slovenijo. Slovo od prijateljev je bilo težko saj smo bili priča obrazom polnih solznih oči. To nisobile samo solze žalosti ampak tudi solze sreče in veselja saj smo se vrnili svojim staršem v objem. Vse kar je lepo enkrat mine, na srečo pa v naših srcih ostajajo spomini na prijetne dogodke, ki smo jih doživeli na morju. Ob prihodu v Maribor smo se dokončno poslovili, nekateri pa so skupaj s starši odšli še v Savico na brezglutensko pizzo.