Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Pridruži se nam

Zakaj postati član Slovenskega društva za Celiakijo?

Člani društva prejmejo letno dve številki revije Celiakija. Lahko se udeležujejo številnih društvenih dejavnosti Preberi več, in kjer jim društvo v celoti ali vsaj delno sofinancira udeležbo. S člansko izkaznico so člani upravičeni tudi do nekaterih popustov pri nakupu določenih izdelkov ali vstopnic. 

Kljub temu, da vseh teh ugodnosti ni malo, bi moral biti glavni razlog povezovanja bolnikov v društvo predvsem zaradi poslanstva, ki ga društvo opravlja. Problematika bolnikov s celiakijo je v vseh starostnih skupinah še vedno neprepoznana in posledično nerešena. V številnih šolah in vrtcih še ni poskrbljeno za dovolj varne brezglutenske obroke. Študentje so zaradi premajhne stimulacije države prikrajšani za subvencije pri študentski prehrani. Težko, če ne nemogoče je dobiti mesto v domu za starostnika s celiakijo, kjer bi bilo poskrbljeno tudi za varen brezglutenski obrok. Vsi bolniki s celiakijo pa še vedno v popolnosti samoplačniško nabavljajo svoje EDINO ZDRAVILO: brezglutensko hrano. 

Smisel povezovanja je, da smo skupaj močnejši. Samo skupaj in organizirani bodo bolniki lahko dovolj slišani, da bodo njihove stiske prepoznane in nekoč tudi rešene.

Izobražujemo, Združujemo, Pomagamo.

Slovensko društvo za Celiakjo

Kako se včlanim?

Za včlanitev, vas prosimo, da izpolnite pristopno izjavo, ki je dostopna tukaj, poravnate članarino (vzorec plačilnega naloga je spodaj) in nam potrdilo o plačilu pošljete po e-pošti na drustvo@drustvo-celiakija.si. Lahko pa izpolnite natisnjen obrazec pristopne izjave (prenesete si jo spodaj). Vnesite podatke bolnika oz. osebe, ki se včlanjuje v društvo. Pri včlanjevanju mladoletnih oseb izpolnite tudi podatke o starših oz. skrbnikih.  Podpisano pristopno izjavo (pri mladoletnih osebah naj jo podpiše starš oz. skrbnik) nam skupaj s potrdilom o plačilu članarine pošljite na naslov: Slovensko društvo za celiakijo, Ljubljanska ul. 5, 2000 Maribor ali po e-pošti drustvo@drustvo-celiakija.si.

Po prejemu vaše pristopne izjave in potrdila o plačani članarini, vam bomo po pošti poslali na vaš naslov nekaj preteklih glasil društva z objavljenimi rezultati preteklih testiranj ter kar nekaj koristnih materialov za lažji prehod v življenje brez glutena.  Vaše podatke bomo vnesli v društvene evidence, tako, da boste lahko začeli prejemati obvestila in vabila na društvene dejavnosti. Za vse dodatne informacije nas kontaktirajte na drustvo@drustvo-celiakija.si.