Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Celje

SDC – PODRUŽNICA CELJE

Gledališka ulica 2,
3000 Celje

 celje@drustvo-celiakija.si

 +386 (0)41-489-052

PREDSEDSTVO

PREDSEDNICA
Majda Jurše

SEKRETARKA
Damjana Jager

BLAGAJNIČARKA
Damjana Fidler

ČLANICA PREDSEDSTVA
Polonca Kačičnik

ČLANICA PREDSEDSTVA
Petra Petrijan

NADZORNI ODBOR

Marija Habe
Kivi Jurše
Karolina Amon Hostnik

ČASTNO RAZSODIŠČE

Mojca Narat
Đenada Alekić
Dušan Štucin

STROKOVNI NADZOR

Dr. Špela Meden
Dr. Boštjan Birsa
Dr. Marija Aritonović

O podružnici

Podružnico Celje smo ustanovili julija 1995 v Celju. Do danes šteje že več kot 600 članov. Pokrivamo celjsko regijo, ki se razteza od začetka Štajerske na zahodu do obronkov Pohorja na vzhodu, na severu do Zgornjesavinjske doline ter meje s Koroško v Hudi Luknji ter na jugu do Dolenjske.

Vključujemo naslednje občine: Celje, Občina Bistrica ob Sotli, Braslovče, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec.

Čez celo leto organiziramo različne oblike druženja za naše člane, kjer vsi skupaj odkrivamo pasti brezglutenske diete, delimo medsebojne izkušnje ter spoznavamo, da ob odkritju celiakije nismo sami in edini.

Iz izobraževalnih vsebin pripravljamo tečaje in delavnice brezglutenske priprave hrane ter strokovna predavanja. Večkrat letno poskrbimo za rekreacijo naših članov. Cilji naših pohodniških druženj so bližnji hribi in griči. Enkrat letno se srečamo tudi na kakšnem pikniku ali ekskurziji. In za konec – v skladu z našimi finančnimi zmožnostmi – se poveselimo in obdarimo člane za novo leto.

Vsak prvi ponedeljek v mesecu, od 17.00 do 19.00 ure, so na voljo brezglutenske posvetovalnice v Klubu zdravja v stavbi RITS, Kidričeva 25, 3.nadstropje (Navodnik) v Celju. Posvetovalnice so namenjene individualnim pogovorom z različnimi strokovnjaki s področij odkrivanja in zdravljenja celiakije ter priprave brezglutenske hrane.

Vabimo vse člane podružnice, da nam dajo svoje predloge, nam povedo svoje želje, hotenja, nas pograjajo ali pohvalijo, … in nam seveda tudi pomagajo po svojih močeh. Dobrodošli.