Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Ljubljana

SDC – PODRUŽNICA LJUBLJANA

Bohoričeva 20,
1000 Ljubljana

 ljubljana@drustvo-celiakija.si

 +386 (0)41-489-055

PREDSEDSTVO

PREDSEDNIK
Žarko Slabe

SEKRETARKA
Nataša Mrvar

BLAGAJNIČARKA
Milena Gregorka

ČLANICA PREDSEDSTVA
Maja Dimitrijević

ČLANICA PREDSEDSTVA
Ladislava Ježek Narobe

NADZORNI ODBOR

Ivo Trontelj
Žaneta Jerkič
Maja Piskernik

ČASTNO RAZSODIŠČE

Rahela Reberšek
Ana Vrhovnik
Marija Petelin

STROKOVNI NADZOR

dr. Tina Kamhitrop dr. med

O podružnici

Podružnica Ljubljana je ena izmed osmih podružnic Slovenskega društva za celiakijo in je bila ustanovljena 29. 6. 1996. Smo najštevilnejša podružnica saj štejemo preko 550 članov, kar predstavlja 1/4 članov Slovenskega društva za celiakijo. Združujemo bolnike iz 37 občin. To so: Ljubljana, Škofljica, Litija, Zagorja ob Savi, Hrastnik, Trbovlje, Radeče, Ivančna Gorica, Grosuplje, Dobrepolje, Velike Lašče, Ribnica, Kočevje, Kostel, Osilnica, Sodražica, Bloke, Cerknica, Loška Dolina, Loški Potok, Borovnica, Logatec, Vrhnika, Dobrova-Polhov Gradec, Horjul, Brezovica, Ig, Medvode, Vodice, Kamnik, Komenda, Trzin, Mengeš, Lukovica, Moravče, Domžale in Dol pri Ljubljani. Podružnica se financira preko javnih razpisov občin, sredstev FIHO, nekaj pa tudi z donacijami podjetij.

Osnovne naloge in cilji podružnice so:
združevati bolne, jim nuditi pomoč, dajati prve nasvete, za njih organizirati strokovna predavanja s področja celiakije, organizirati druženja za bolnike s celiakijo kot oblika samopomoči, jih seznanjati z novostmi na področju brezglutenske prehrane in ne-vsebnosti glutena v njej, s kuharskimi tečaji in tečaji peke kruha usposabljati obolele za samostojno pripravo brezglutenskih jedi, sodelovati in spodbujati domače proizvajalce k izdelavi brezglutenskih izdelkov in še bi lahko naštevali.

Posebno pozornost posvečamo tistim bolnikom, ki izvirajo iz socialno ogroženih družin in jim omogočamo vključevanje v vse programe ter jim nudimo pomoč v obliki hrane oz. brezglutenskih paketov. Preko medijev in spletne strani želimo ozaveščati javnost o celiakiji in problematiki s katero se srečujejo bolniki v vsakdanjem življenju. Preko spletne strani vas bomo  tudi seznanjali o aktivnostih v naši podružnici. Sodelujemo s strokovnjaki na področju gastroenterologije, živilske industrije in ostalimi sorodnimi društvi.

V kolikor so vam postavili diagnozo celiakija in želite pristopiti v društvo nam pišite na naslov ljubljana@drustvo-celiakija.si ali nas pokličite na GSM 041/489 055 in izvedeli boste vse podrobnosti.