Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Veseli brezglutenski dan 2021

PROGRAM

4. veseli brezglutenski dan

4. september 2021 | 9.00 – 16.00

9.00 – 10.00 Zbor in registracija udeležencev
10.00   Aktivnosti– 10.15 – 10.55 | predavanje dr. Evgena Benedika
– 11.05 – 11.45 | predavanje dr. Jasne Volfand
– pohod v Tamar
– pohod do Zelencev
– voden ogled skakalnic
– aktivnosti z doplačilom (disc golf, vetrovnik, zipline, tek na smučeh)
– rolanje po 3 km dolgi progi z lastnimi rolerji
12.00 – 14.00 Kosilo
13.00 Aktivnosti – pohod do Zelencev
– voden ogled skakalnic
– aktivnosti z doplačilom (disc golf, vetrovnik, zipline, tek na smučeh)
– rolanje po 3 km dolgi progi z lastnimi rolerji
16.00 Zaključek
Tamar
(dolžina poti: 3,5 km)

Tamar je ena od najlepših ledeniških dolin v Julijskih Alpah na skrajnem SZ Slovenije. Tam so nekoč bližnji kmetje izkrčili gozd, uredili dolino in postavili lično pastirsko kočo oz. planinsko postajnko Dom v Tamarju (1108 m). Ob vznožju doline, nedaleč od planinske koče se nahaja izvir Nadiže, ki dokaj hitro ponikne v produ, njena voda pa spet priteče na plano kot Sava Dolinka pri Zelencih.

Zelenci
(dolžina poti: 3 km)


Zelenci so 54 ha veliko morišče pri Podkorenu na Gorenjskem,  poznano kot izvir Save Dolinke. POsebnost in edinstvenost tega morkišča je njegova kompleksnost in krajinska slikovitost, saj se na majhni površini nahajajo tako povirje, jezerca z brbotajočimi podvodnimi izviri, vodna okna in meandirajoča struga kot tudi prehodno in nizko barje. Tu se pojavljajo številne redke in ogrožene rastlinske in živalske vrste.

Kot lahko vidite, se aktivnosti prekrivajo, tako da ne boste mogli obiskati vseh. Zato vas naprošamo, da se že vnaprej odločite, katerih aktivnosti bi se radi udeležili.

Program se lahko glede na vreme še nekoliko spremeni. Prosimo vas, da ste tisti, ki bi se udeležili pohodov, primerno obuti (poti so sicer nezahtevne in brez večjih vzponov). Okrog prostora je tudi 3-kilometrska proga, po kateri lahko rolate z lastnimi rolerji.

Na dogodku bomo predvidoma imeli tudi 4 stojnice s predstavitvijo ponudnikov brezglutenske prehrane.

Za samoplačniške aktivnosti (vetrovnik, zipline, tek na smučeh) so potrebne predhodne prijave na številko Nordijskega centra +386 (0)31 689 806, pri čemer ob prijavi navedite, da boste tam z društvom – na ta način boste deležni cen s popustom.

COVID UKREPI

Vse prijavljene vljudno naprošamo, da varujejo sebe in druge ter da na dogodek prihajajo zdravi in se držijo takrat veljavnih ukrepov za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni.

Dogodek se bo v primeru lepega vremena v celoti odvijal na prostem. V primeru slabega vremena se bo dogajanje odvijalo tudi v notranjih prostorih stavbe Nordijskega centra Planica, pri čemer bo glede na trenutno stanje najverjetneje obvezen pogoj PCT.

 PRIHOD NA DOGODEK

Različne podružnice za dogodek pripravljajo organizirane prevoze, zato lahko kontaktirate predsednike svojih podružnic in jih povprašate več o tem.

Prav tako pa je za člane možno tudi brezplačno parkiranje, pri čemer je potrebno redarju na dogodku povedati da ste udeleženci dogodka, najbolje pa je, da imate s seboj tudi natisnjeno vabilo.