Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Vabilo na izlet v Črno Goro

Od srede 13.9.2017 do nedelje, 17.9.2017

Črna gora – biser Mediterana, znana po svojih številnih znamenitostih, leži na jugu Jadranskega morja. Nikjer nimamo možnosti na tako majhnem prostoru občudovati toliko naravnih bogastev, lepih plaž, bistrih jezer, hitrih rek in čudovitih planin, kot jih je v Črni gori. Zjutraj se lahko prebudite na prekrasni obali Jadranskega morja, uživate v kulinaričnih dobrotah na jezeru in se zvečer sprehajate po planinah Črne gore. Vabimo vas, da skupaj z nami doživite lepote Črne gore!

1. DAN: (sreda, 13.9.2017) Odhod iz Celje – Laško – Novo mesto – Bosiljevo – (nočna vožnja) – Neum – Herceg Novi – Risan – Kotor – Budva – Petovac na Moru Odhod iz Celja izpred dvorane Zlatorog ob 21.00 uri, vožnja mimo Laškega, Novega mesta čez mejni prehod Vinicain na AC Bosiljevo – Karamatići.

2. DAN: (četrtek, 14.9.2017) (nočna vožnja) – Neum – Herceg Novi – Risan – Kotor – Budva – Petovac na Moru Vožnja mimo Plitvičkih jezer, Zadra, Šibenika, Splita, prečkamo mejo z Bosno in Hercegovino, kjer nas bo na poti do Neuma navduševala lepa in rodovitna dolina reke Neretve in njena delta. Vožnja mimo srednjeveškega mesteca Ston, zgodovinskega Dubrovnika v Črni gori. Prvi daljši postanek za malico bo v Herceg Novem, ki se nahaja na vstopu v Kotorski zaliv. Nadaljujemo nepozabno panoramsko vožnjo po enem najlepših zalivov na svetu – Boki Kotorski. Vožnja mimo Budve, polotoka Sveti Štefan do hotela v Castellamare residence. Namestitev v hotelu, po kosilu prosto za kopanje in počitek. Po večerji predavanje zdravnika, v slovenskem jeziku, po predavanju spoznavanje in druženje.

3. DAN: (petek, 15.9.2017) (izlet – po zajtrku se odpeljemo na potepanje po Črni gori, za kosilo nam pripravijo lanč pakete, večerja v hotelu). Obiskali bomo:

– SVETI ŠTEFAN – kjer se bomo sprehodili po eni izmed najlepših obal Črne gore. Sveti Štefan je otoček neobičajnega videza, obdan z visokimi kamnitimi zidovi, ki upravičeno nosi naziv najlepše stavbe na črnogorski obali. Sveti Stefan je luksuzno letovišče in prelep primer obnove na črnogorski obali, ki vključuje zgodovinski otok Sveti Stefan, ta je povezan z obalo z ozkim kopnim pasom.

-BUDVA – LOVČEN – pot bomo nadaljevali po serpentinasti cesti, od koder se ponuja čudovit razgled na Kotorski zaliv, do Njegošev, kjer si bomo ogledali zunanjost Njegoševe rojstne hiše. Nato nadaljujemo pot proti Lovčenu, kjer si bomo na Jezerskem vrhu (1.657 m) ogledali Njegošov mavzolej, delo hrvaškega kiparja Ivana Meštrovića.

-SKADARSKO JEZERO – Sledi vožnja mimo Cetinj čez Podgorico in nadaljevanje poti do veličastnega Skadarskega jezera, ki je največje jezero na Balkanskem polotoku, kjer bomo naredili postanek za kosilo in kopanje v jezeru. Pot nazaj nas bo vodila čez nacionalni park Skader. Večerja v hotelu in nočitev.

4. DAN: (sobota, 16.9.2017) Druženje s člani društva za celiakijo Črna gora, kopanje, kuharska delavnica »BREZGLUTENSKE TRADICIONALNE SLOVENSKE IN ČRNOGORSKE JEDI« in predavanje. Po zajtrku prosto za kopanje ali druženje s člani društva za celiakijo iz Črne gore, po kosilu, kuharska delavnica in predavanje (za tiste, ki si to želijo, ostali lahko uživajo po svoje), popoldan pokušina dobrot narejenih na delavnici. Večerja in po večerji druženje.

5.DAN: (nedelja, 17.9.2017) (ČRNA GORA – BOSNA IN HERCEGOVINA – HRVAŠKA – SLOVENIJA (Celje)) Po zajtrku si bomo spakirali kovčke, zapustili hotel in se vrnili proti domu. V Celje se bomo vrnili v večernih urah).

Trajanje programa: 5 dni PROGRAM VKLJUČUJE: prevoz z visoko turističnim avtobusom, dobrodošlico, cestne in ostale pristojbine, 3x polni penzion (zajtrk, kosilo in večerja), vse vstopnine za oglede, 2x predavanje zdravnika in kuharske delavnice, malica in pijača na poti do hotela, na izletu in nazaj domov.

CENA Za otroke do 6 let člani – 140€, nečlani – 160€. Ostali člani – 200€, nečlani – 250€

Prijave sprejemamo izključno na telefonsko številko 041 489 052 – Majda Jurše Plačilo se izvrši po prijavi na TRR društva za celiakijo Celje: ABANKA- številka: SI56 0510 0801 5401 458. Namen plačila: Črna gora 2017

Predsednica SDC Celje Majda Jurše