Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

V Ljubljani nadaljujemo z aktivnostmi – tečaj peke

Konec marca smo člane povabili na tečaj peke, katerega smo organizirali v Miele centru. Tema tečaja je bila posvečena pripravi jedi ob velikonočnih praznikih, temu primeren pa je bil tudi velik odziv članov. Veseli smo bili novih obrazov, saj je tečaj namenjen predvsem ljudem, ki nimajo izkušenj v pripravi ustrezne dietne prehrane, ki je za njih ključnega pomena.

Svoje bogate izkušnje v pripravi jedi je udeležencem prenesla Majda Jurše, ki je pripravila tudi nekaj receptov. Najprej so se udeleženci razdelili v pare in vsak par je moral pripraviti jed po receptu za katerega se je odločil. Seveda pa je vsak sledil tudi delu ostalih parov in tako pridobil vse informacije za pripravo različnih jedi. Ob zaključku tečaja so se na mizi združile velikonočne dobrote kot so: navadna potica, biskvit in potratna potica, menihi in pletenice, navadni in sadni kruh, šunka v testu, smetanov hren, polnjena jajca, pleskavice v lepinjah, sadna rolada in še kaj bi se našlo.

Tečaj je bil poučen in uspešen saj so bili vsi izdelki zelo okusni, člani pa s praktičnem prikazom in pridobljenim znanjem zadovoljni. Ob koncu tečaja, ki je trajal 5 ur, smo naredili degustacijo ter si izmenjali nekaj informacij.

Za vse tiste, ki se tečaja niste mogli udeležiti in bi za praznike radi obložili mizo z dobrotami vam tokrat prilagamo recept za velikonočno šunko v testu. Prepričani smo, da vam bo teknila, tako kot je nam. Če bo šunke preveč, pa na obisk pokličite prijatelje. Zagotovo bodo veseli vašega povabila. Uspešno pripravo in dober tek vam želimo!

Andrej Košmrlj