Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Tudi SDC Podravje z novoletnim kosilom in druženjem sklenila aktivnosti v letošnjem letu

Podružnica Slovenskega društva za celiakijo Podravje je v soboto, 16.12.2023, v restavraciji Črna kuhna za članice in člane organiziralo novoletno kosilo in druženje.

V okviru dogodka smo povzeli izpeljane aktivnosti v letu 2023, in sicer smo izvedli 6 kuharskih delavnic, 2 strokovni delavnici branja deklaracij, posvetovalnici, predavanje o celiakiji in pridruženih boleznih, volilno skupščino, športni dan za vse generacije, pozdrav poletju s STORK sladoledi, izlet v Podčetrtek z okolico ob mednarodnem dnevu celiakije, letovanje otrok v Punatu (v sodelovanju z RKS OZ Maribor), radijsko delavnico z ustanovnimi članicami ob 35. obletnici organiziranega delovanja za pomoč bolnikom s celiakijo pri nas, čajanko ter novoletno kosilo in druženje.

Aktivno smo podrpli številne dogodke matičnega društva, in sicer smo se udeležili zimskega športnega dneva v Ribnici na Pohorju, tabora družin v Laškem, veliko otrok se je udeležilo rehabilitacije na Debelem rtiču, starejši so se udeležili rehabilitacije odraslih v Dolenjskih Toplicah, udeležili smo se veselega brezglutenskega dneva v Braslovčah, festivala BG okusov in zabave v Radovljici, festivala BG okusov v Novem mestu, si izmenjali izkušnje in informacije v naši Viber skupini.

Dogodka se je udeležila tudi predsednica Slovenskega društva za celiakijo ga. Majda Jurše, ki je tudi to priložnost izkoristila za številne pogovore s člani.

Vodstvo podružnice je ob koncu vsem zaželelo vesele božično-novoletne praznike in srečno novo leto 2024.