Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Tečaj peke brezglutenskih jedi

Pomursko društvo je v mesecu juniju organiziralo tečaj peke. Članom bolnikom in njihovim najbližjim smo s tem pokazali preproste trike s katerimi si lahko pomagajo pri vsakadnji peki in kuhanju, jih kaj podučili ter si izmenjeli marsikatero mnenje.

Dobili smo se v soboto zjutraj ob 9:00 uri v kuhinji Srednje šole za gostinstvo in turizem v Radencih. Po kratkih navodilih smo ob 9:15 uri že bili že razdeljeni v skupine, polni radovednosti in dobre volje ter začeli pripravljati jedi.

Pripravili smo špinačne, skutne in mesne štuklje, krimpirjeve krokete, testenine s puranjimi rezanci v smetanovi omaki, polnozrnate testenine s puranjimi roladicami z blitvo in jajčko. Skupina z otroki je pripravljala otroški hot dog, otroci pa so imeli tudi pokušino raznih čokoladnih in koruznih kosmičev. Peka je zelo dobro uspela, saj so udeleženci peke odlično sodelovali med seboj, če pa se je kje zataknilo, pa nam je v pomoč vskočila strokovna pomoč. Sobotno dopoldne se je gnetlo, mesilo, cvrlo, kuhalo in mešalo na veliko.Tudi dijake kuharske šole smo imeli na tečaju, da so se še bolj seznanili z brezglutensko dieto in njeno pripravo jedi.

Jedi so bile slastne, hrustljave in enostavno…za obliznit prste. Kot pika na i pa sve dve članici društva prinesle sladice za presenečenje, tako da smo se ob koncu tečaja posladkali z sanjsko lahko malinovo torto in jagodnimi mufini.