Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Tabor mladih bolnikov s celiakijo

Letošnji tabor mladih bolnikov s celiakijo je ponovno potekal v slovenskih termah in sicer v Termah Ptuj. Sprva smo želeli oditi na morje vendar smo se zaradi finančnih in časovnih zmožnosti odločili za ptujske terme. Z vodjo tabora Goranom Pjevićem sva si s predstavnikom Term g. Huberjem v začetku poletja ogledala kapacitete Term in naše nastanitve, se dogovorila za prehrano in spremljevalni program.

Sledila je priprava vabila, ki so ga člani od 18. – 26 leta prejeli na svoj naslov. Vse skupaj se je tabora udeležilo 17. mladostnikov. Eden izmed razlogov za nekoliko manjšo udeležbo na aktivnosti je tudi nekoliko napačno izbran datum, saj so v začetku julija potekali še popravni izpiti oz. 2 ali 3 roki.

V okviru tabora mladih smo prisluhnili predavanju Tomaža Krenčnika dr.med. aktivno sodelovali na delavnici v pripravi jedi brez glutena v organizaciji ga. Helene Kokol. Ogledali smo si tudi mesto Ptuj, ptujski grad, staro vinsko klet. Poskrbeli pa smo tudi za športno-zabavne aktivnosti saj smo se odpravili na bowling, zelo aktivni pa smo bili tudi na bazenih.

Udeleženci tabora so si zaželeli, da bi prihodnje leto odšli kam bliže morja oz. da bi se vrnili nazaj v Savinsko dolino – kmečki turizem Prodnik, kjer smo v preteklosti že bili.