Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

[Spletna šola celiakije, 11.6.2024] Vabilo: predavanje dr. Irene Hren – Prehranska obravnava odraslih oseb s celiakijo

V Slovenskemu društvu za celiakijo “Izobražujemo. Združujemo. Pomagamo.” že od 1998 in v želji, da članstvu in zainteresirani javnosti ponudimo kar največ aktivnosti in možnosti izobraževanja, nadaljujemo s spletno šolo celiakije, v okviru katere bodo podružnice Slovenskega društva za celiakijo organizirale spletno predavanje strokovnjakov na različnih področjih. Spletna šola celiakije bo potekala ob večerih in v krajši obliki (od 30 do 45 minut).

Spletno šolo celiakije tokrat organizira podružnica Slovenskega društva za celiakijo za Koroško, predavala bo dr. Irena Hren o Prehranski obravnava odraslih oseb s celiakijo, in sicerv torek, 11.6.2024, ob 20. uri.

Prosimo za prijavo na priloženemu obrazcu. Vsi prijavljeni, boste eno uro pred samim predavanjem po elektronski pošti prejeli povezavo za vključitev na spletno predavanje.

O predavateljici: dr. Irena Hren, univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, je klinična dietetičarka z 20-letnimi kliničnimi in raziskovalnimi izkušnjami v zdravstvu. Zadnjih 14 let je zaposlena v Splošni bolnišnici Novo mesto, kjer izvaja prehranske obravnave na bolnišničnih oddelkih in v Ambulanti za klinično prehrano. S prehranskimi obravnavami pokriva zelo širok spekter bolezenskih stanj. Največ se ukvarja z bolezensko podhranjenostjo, uravnavanjem telesne mase, promocijskimi aktivnostmi s področja varovalne prehrane, in tudi z obravnavo bolnikov z različnimi boleznimi prebavil. Praktične in aplikativno-raziskovalne izkušnje kot mentorica in predavateljica predaja študentom zdravstvene nege večih fakultet.

V prostem času je mama dveh sinov, predana ekologiji, holističnim pristopom zdravljenja in kot jamarka navdušena raziskovalka lepot podzemlja. Radovednost skozi aplikativno raziskovanje učinka prehrane na telesni odziv, čut za delo z ljudmi, predajanje znanj in prehranska vzgoja so ji položeni v zibelko, zato se ljudje k njej radi zatečejo po pomoč in nasvete.