Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Slovenka v Mariboru kmalu z novo brezglutensko restavracijo in še večjim naborom jedi – tudi mesnih

Kmalu, že to jesen, Megi Pec z ekipo, ki stoji za brezglutensko restavracijo Slovenka (Gosposka ulica 9, 2000 Maribor), v centru Maribora odpira novo (večjo) 100% brezglutensko restavracijo s še večjim naborom jedi – tudi mesnih. Ponudba bo še naprej temeljila na uporabi sezonskih in lokalnih živil in proizvodov, medtem ko bodo jedi predstavljale preplet slovenske in moderne kuhinje.

Člani Slovenskega društva za celiakijo imate že sedaj v Slovenki, ob predložitvi članske izkaznice, 10% pupust oziroma 15% popust pri nakupu nad 30,00 EUR (popust velja na vso hrano v restavraciji).

Ekipa Slovenke se bo s svojimi jedmi predstavila tudi na Gluten-Free Expo Slovenija v Radovljici, in sicer na predstavitveno-prodajnem delu v nedeljo, 29.9.2024, med 10. in 17. uro. Vabljeni.

Kot že doslej, tudi pri vzpostavljanju nove 100% brezglutenske restavracije Slovenke, sodeluje in svetuje Nataša Forstner Holešek, univ. dipl. inž. živil. tehnologije, podpredsednica Slovenskega društva za celiakijo (SDC), predsednica komisije SDC za certificiranje izdelkov, vodja projekta Licenciranje gostinskih in nastanitvenih obratov pri SDC in predstavnica SDC pri AOECS.

Ob tem dodajamo, da ima ekipa restavracije Slovenka seveda tudi HACCP certifikat (Hazard Analysis Critical Control Points), ki je osnovna metoda zagotavljanja varnosti živil v celotni prehranski verigi od pridelave surovin do končnega uporabnika. Temelji na predpisih mednarodnega referenčnega dokumenta Codex Alimentarius. V Sloveniji in EU je sistem HACCP zakonsko predpisan, izvajati pa ga morajo vsi, ki se z živili v katerikoli fazi posredno ali neposredno rokujejo.