Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

SDC tudi na 4. skupščini Zveze organizacij pacientov Slovenije (ZOPS)

V ponedeljek 11.03.2024 je v Naklem na sedežu podjetja Src Infonet potekala 4. Skupščina Zveze organizacij pacientov Slovenije (ZOPS). Skupščine se je udeležilo 22 delegatov, med njimi tudi delegatka v imenu Slovenskega društva za celiakijo, od 30 in je bila sklepčna.

Dnevni red skupščine je obsegal poslovodsko in finančno poročilo za leto 2023, poročilo sekcij ZOPS za leto 2023, predstavitev dela za prihodnji dve leti ter včlanitev ZOPS v domače in tuje organizacije. Leto 2023 je bil za ZOPS leto varnosti in kakovosti, medtem ko v letu 2024 načrtujejo preskok ter povečati prisotnost na terenu. Prizadevanja ZOPS segajo tudi do sistemskega financiranja relevantnih društev, saj je le tako mogoče ustvariti zdrave temelje in zahtevano strokovnost.

Za paciente pa je zlasti pomembno, da je ZOPS uspel s prizadevanji, da so napotnice za specialiste lahko trajne s polnimi pooblastili. Te napotnice so že v veljavi, v uporabi pa bodo ko bo to omogočal računalniški sistem.

V imenu Slovenskega društva za celiakijo se je tokratne skupščine ZOPS udeležila naša dolgoletna članica in odgovorna urednica biltena Celiakija Živa Kuliš.