Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Rehabilitacijski izlet v Kumrovec in Terme Olimia

23. in 24. maja smo se člani podružnice Ljubljana ponovno družili. Tokrat smo se odpravili na dvo-dnevni rehabilitacijski izlet. Prvi dan nas je pot vodila na hrvaško stran do Kumrovca. Prav ta dan se je tud zbarla okoli desttisoč glava množica ljudi, ki so prišli obujati spomine na stare čase in predvsem na Josipa Broza.Tita. Tudi mi smo izkoristili lep sončni dan ter si ogledali znamenitosti tega kraja in hkrati doživeli utrip dogajanja ob bivšem dnevu mladosti.

Od tu smo se vrnili v Terme Olimia, kjer smo se nastanili. S ponudbo smo bili zadovoljni, pravtako tudi z kopanjem v novem wellnesu Orhidelija. Vodnim užitkom in razgibavanju smo se preputili vse do poznih večernih ur, ko nas je utrujenost položila v postelje.

Naslednji dan smo si ogledali znameniti samostan v Olimju, staro lekarno, čokoladnico nato pa smo se sprehodili še na Jelenov Greben. Ogledali smo si izdelavo izdelkov iz gline, nato pa si privoščili krajši počitek ob razgledovanju divjadi.

Za zaključek smo se podali še na Polžansko gorco k Juršetovim. Tu nas je čakalo okusno kosilo in polno brezglutenskih dobrot, katere nam je pripravila gopsa Majda s svojimi družinskimi pomočniki. Popoldne nam je ostalo za prijetno druženje in sprehode, uro ali dve pa smo namenili tudi prikazu kako se pripravi dobri domači brezglutenski kruh.

Že kar prijetno utrujeni, pa vseeno dobre volje smo se v večernih urah poslovili od našega potepanja in se srečno vrnili v Ljubljano. Bilo je lepo in spomini na prijeten izlet bodo ostali še dolgo sveži. Upajmo, da bo tako lepo tudi na jesenskem izletu.