Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Rehabilitacija odraslih bolnikov s celiakijo letos v Portorožu

Letošnja rehabilitacija odraslih je potekala od 30.8. do 5.9.2015 v Portorožu. Na lepo sončno nedeljo se nas je zbralo 85 udeležencev. Prvi dan je bil namenjen namestitvi, sprostitvi in spoznavanju udeležencev, predvsem tistih, ki so se tabora udeležili prvič.
V času rehabilitacije smo organizirali spoznavni večer, potopisno predavanje naše članice Katjuše Rabzelj na temo Antarktika – Ledena pravljica, katero je bilo dobro obiskano in zelo zanimivo. Na strokovnem predavanju nas je Marjetka Kreševec poučila „Kako na trgovinskih policah prepoznati za bolnika s celiakijo varen izdelek“. Slišali smo mnogo novega in zanimivega, ni manjkalo niti vprašanj udeležencev, iz katerih se je razvila pestra debata na omenjeno temo.
Nismo pozabili niti na sprostitev, organizirali smo razne športne aktivnosti kot so hokej na travi, odbojka na mivki, vodna odbojka in vodna košarka. Bilo je tudi dovolj časa za kopanje v morju ali bazenih z morsko vodo in sprehode. Ob večerih pa se je plesalo ob živi glasbi. Z ladjo smo se popeljali ob Slovenski obali do Izole in nazaj.
Osebje hotela je poskrbelo za naše dobro počutje, predvsem so se trudili kuharji, kateri so nam pripravili pester jedilnik in nas z dneva v dan bolj razvajali.
Kot vedno, vse lepo hitro mine in tako je bilo tudi na letošnji rehabilitaciji, sobota, dan odhoda je prišla prehitro in tako smo se po zajtrku odpravili s težkim srcem in novimi prijatelji, vsak proti svojemu domu po celi Sloveniji.
Ostali so nam lepi spomini in želja, da se s prijatelji ponovno srečamo, če ne prej, na naslednji rehabilitaciji nekje v Sloveniji.