Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Redna letna skupščina ljubljanske podružnice

V torek, 5. 2. 2013, je bila na Pediatrični kliniki v Ljubljani izpeljana redna letna skupščina podružnice Ljubljana. Udeležilo se jo je 41 članov.

Skupščino je vodil Boris Bilas, predsednik primorske podružnice. Na skupščini so bili člani seznanjeni z delom podružnice v drugi polovici leta 2012. Poročilo o delu in finančno poročilo je podal Žarko Slabe, predsednik podružnice, poročilo nadzornega odbora pa Ivo Trontelj. Vsa poročila so bila soglasno sprejeta. Razrešena je bila ena članica in imenovane tri nove članice predsedstva podružnice, prav tako so bili izvoljeni delegati za skupščino SDC. Sprejet je bil tudi plan dela in finančni plan za leto 2013. Udeležence skupščine je pozdravil tudi novi predsednik SDC Domen Fras.

Predavanje: Klinična slika celiakije pri otroku

Na skupščini je imela prim. Marjeta Sedmak, dr. med., vodja strokovnega nadzora podružnice Ljubljana, zanimivo predavanje z naslovom Klinična slika celiakije pri otroku. Predstavila je različne oblike celiakije in algoritem »zdravljenja« celiakije pri otrocih. Izvedeli smo tudi, da že obstaja encim, ki razgradi gluten in zato ta ne poškoduje sluznice. Po predavanju so sledila vprašanja in živahna debata.