Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Razpis za predsednico/-ka podružnice SDC Gorenjska

Pozdravljeni,

Našel sem odlično misel Timea Varga, ki pravi: “Življenje se nikoli ne ustavi, a mi se lahko. Osredotočimo se nase, globoko vdihnemo, si naberemo novih moči , ter svet pogledamo z drugačnimi očmi.”

Ne, ne razumite me napak, vi ste tisti, ki ste mi s svojim veseljem polnili baterije na naših dogodkih. Neizmerno sem vam hvaležen za občutek prežet z vašim zadovoljstvom. Zato verjemite, niste vi nikakršen problem v mojem življenju, ampak je kriva teža mojega življenjskega nahrbtnika. Zato dovolite, da ta nahrbtnik vržem v prepad in si nabavim manjšega, da me slučajno ne bi spet zaneslo, globoko vdihnem in vam spet pomagam po svojih najboljših močeh. 

Ko postaneš prostovoljec, boš to ostal za vedno. To je najlepše poslanstvo za dušo. Kot predsednik podružnice zagotavljam, da bom s prostovoljci naslednici-ku podružnico SDC Gorenjska predal v odličnem stanju in še potem nudil nesebično pomoč in znanje.

Spodaj prilagam razpis za predsednika podružnice.

Dodajam še zbir vseh dogodkov, ki smo jih letos doživeli na Gorenjskem. Kar 18 jih bo do konca leta. V Slovenskem društvu za celiakijo se DOGAJA.

KRATEK OPIS PROGRAMA: Obveščanje bolnikov s celiakijo in pomoč članom 2023

 1. Skupščina podružnice za Gorenjsko dne 31.1.2023.
 2. Predavanje: Brezglutenska prehrana na delovnem mestu dne 31.1.2023, predavala strokovnjakinja dietečirka Sanja Nartnik.
 3. Čajanka – druženje z informativno vsebino in izvedbo ankete o celiakiji dne 28.2.2023 v brezglutenski slaščičarni Lincer v Lescah.
 4. Smučanje na Voglu v sodelovanju s podružnico Celje dne 4.3.2023.
 5. Kuharska delavnica z drožmi s kuharsko mojstrico Natašo Naneva dne 11.3.2023.
 6. Kuharska delavnica Street Style Food s kuharskim mojstrom Sanelom Zec iz podjetja Lazania.
 7. Pohod ob mednarodnem dnevu celiakije na sveti Jošt nad Kranjem dne 20.5.2023.
 8. Parada učenja na Jesenicah 24.5.2023, predstavitev  in osveščanje javnosti.
 9. Strokovno predavanje s strani predavateljice Asist. Polone Jančar, univ. dipl. psih., specializantke integrativne terapije z naslovom Celiakija in življenjski slog: Kako se spopasti z izzivi v vsakdanjem življenju dne 17.6.2023 v rekreacijskem centru Vogu Besnica pri Kranju.
 10. Kuharska delavnica Slano sladko poletje s kuharsko mojstrico Vanjo Štrumbelj iz podjetja Ščepec Vanje v BC Naklo dne 24.6.2023.
 11. Festival brezglutenskih okusov in zabave v Radovljici dne 24.9.2023 je organizirala naša članica in prostovoljka Adele Grey. V sklopu festivala smo prostovoljci osveščali javnost o celiakiji, dajali potrebne informacije in predstavljali SDC. Na stojnici SDC je s strokovnim prehranskim svetovanjem pomagal klinični dietetik dr. Evgen Benedik. 
 12. SDC podružnica Celje je letos organizirala Veseli dan brez glutena v Braslovčah, kjer so udeleženci uživali v kuhi brezglutenskega golaža, animacijah za otroke, pohoda do gradu Žolnek in okoli Braslovškega jezera.
 13. Kuharska delavnica Noč čarovnic v medgeneracijskem centru Naklo dne 30.10.2023, ki jo je vodil kuharski mojster Sanel Zec iz podjetja Lazania, poleg njega pa je animatorsko vlogo in poslikavo obrazov vršila animatorka Romana Jenkole.
 14. Individualna posvetovalnica s kliničnim dietikom dr. doc. Evgenom Benedik dne 21.11.2023.
 15. Kuharska delavnica Sladice v božično novoletnem stilu dne 25.11.2023
 16. Spletno predavanje Vitalno življenje – trije stebri zdravja in dobrega počutja dne 30.11.2023; ki jo je organizirala Gorenjska podružnica za vse člane SDC.

Vabim vas še na preostali aktivnosti podružnice SDC Gorenjska v 2023:

 1. Osveščanje javnosti s celiakijo na brezglutenskem Božičnem sejmu v Supernovi Mercator Primskovo Kranj dne 15.12.2023
 2. Novoletno druženje članov SDC pri drsališču nasproti občine Kranj dne 20.12.2023
Lep pozdrav,
Antok Kokalj