Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Primorci organizirali že 17. Športne igre SDC

Letošnje športne igre, že 17. zapovrstjo so potekale na Debelem rtiču v organizaciji Podružnice za Primorsko. Priprave na Športne igre so se začele že v začetku leta z iskanjem primerne lokacije, marljivih prostovoljcev in s sestavljanjem programa.

8. septembra 2012 smo se nato zbrali na Debelem rtiču in pričakali vse udeležence, ki jih je bilo zelo veliko, saj je organizacijski odbor kljub že potečenem roku, prijave sprejemal še zadnji večer pred prireditvijo. Skupaj se nas je zbralo okoli 300 udeležencev, ki jih je ob sprejemu pričakala informacijska stojnica, kjer so se udeleženci registrirali in ob tem prejeli bon za kosilo, zapestnico za kopanje in skromna priložnostna darila. Ob registraciji so udeleženci, ki so s seboj prinesli tudi slaščice za tekmovanje Zlate kuhalnice te predali organizatorjem.

Ob začetku dogodka nas je počastil s svojim prihodom in govorom župan občine Piran, gospod Peter Bossman, ki je tradicionalne športne igre Slovenskega društva za celiakijo tudi slavnostno otvoril.

Program iger so sestavljali in vodili profesor športne vzgoje in študentje športa, ki so igre pripravili več kot zanimive, a kljub temu enostavne in tako primerne za vsakogar. Po ”hudem boju”, še posebej v igri predsednikov je končno zmago dosegla ekipa podružnice Koroška, ki si je po treh zaporednih zmagah prislužila prehodni pokal v trajno last.

Po opravljenih igrah je sledilo kosilo za vse udeležence srečanja. Do nadaljevanja programa pa so potekale tudi delavnice za najmlajše, kjer so otroci in njihovi starši ustvarjali in nastali so čudoviti izdelki. Na trenutke je bilo v delavnici toliko udeležencev, da so nekateri morali celo čakati na prosto mesto.

Pokrovitelja podjetij dr. Schaer in Prema d.o.o. sta na svoji stojnici ponudili degustacijo brezglutenskih izdelkov. Poudariti je potrebno, da je bila ponudba bogata v raznolikosti izdelkov in v količini le-teh. Ravno tako sta prispevali k nagradam za tekmovalce.

Vzporedno s športnimi igrami je potekalo tekmovanje za Zlato kuhalnico, kjer je tekmovalo 24 sladic naših udeležencev. Stroga komisija je skrbno ocenjevala sladice in ob skupni odločitvi je zmagala sladica Potratna potica gospe Ljudmile Marovt iz podružnice Celje.

S svojim glasbenim programom je dogodek popestrila skupina Šavrinski godci, s svojim nastopom pa je pozitivno napolnil ozračje amfiteatra tudi Izolan Rudi Bučar. Celoten program pa je povezoval Tomaž Klepač, ki je svojo nalogo opravil zelo dobro, saj je uspešno poskrbel za dinamiko in pozitivno vzdušje celotne prireditve.

17. Športne igre so tako potekale po načrtih organizatorjev, za kar gre velika zahvala celotnemu organizacijskemu odboru Športnih iger.

Slovensko društvo za celiakijo – Podružnica za Primorsko se na tem mestu zahvaljuje vsem donatorjem in sponzorjem, ki so omogočili izvedbo 17. Športnih iger na Debelem rtiču.