Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Predstavitev projekta na konferenci AOECS v Helskinkih

Predstavniki vseh petih partnerjev projekta LQ – CELIAC smo se udeležili konference evropskega združenja društev za celiakijo (AOECS), ki je potekala od 6. do 9. septembra 2012 v Helsinkih. Gre za največji letni dogodek na evropski ravni, ki se ga je letos udeležilo skoraj 300 udeležencev iz številnih držav.

Vsebinski del konference je bil razdeljen na društveni in strokovni del ter predavanja za mlade bolnike s celiakijo. Naš projekt smo zelo uspešno predstavili tudi partnerji projekta LQ – CELIAC, petnajst minutna predstavitev predstavnika Univerzitetnega kliničnega centra Maribor dr. Jerneja Dolinška, dr. med. je požela aplavz poslušalcev, kar pomeni, da smo na pravi poti. Ves čas konference smo bili prisotni tudi z našo stojnico, kjer smo razstavili letake projekta, ki so pritegnili številne mimoidoče.

V spremljevalnem programu smo spoznali tudi druge projekte in izmenjali izkušnje, izvedli pa smo tudi 5. srečanje projektne skupine na katerem smo govorili o tekoči problematiki in nalogah, ki nas čakajo v naslednjih mesecih.

Za nami je nekaj nepozabnih, čeprav mrzlih, deževnih in vetrovnih dni, ki smo jih preživeli na Finskem.