Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Predsedstvu podružnice potekel mandat – volilna skupščina v Ljubljani

19. junija je bila v prostorih Pediatrične klinike volilna skupščina podružnice Ljubljana. Dosedanji predsednici Mojci Košmrlj se je iztekel že drugi mandat. S tem pa je potekel mandat tudi članom v organih podružnice.

Skupščina je za novega predsednika soglasno izvolila dosedanjega podpredsednika podružnice Andreja Košmrlja, ki bo vodil podružnico v naslednjem štiri letnem obdobju. Izvoljeni so bili tudi predlagani kandidati za predsedstvo podružnice, nadzorni odbor in častno razsodišče. Strokovni nadzor nad delom podružnice bo še naprej vodila prim. Marjeta Sedmak, dr. med. iz UKC-Pediatrična klinika.

Novi predsednik je predstavil svoja videnja in bistvene naloge za naslednje mandatno obdobje. Po njegovih besedah bo potrebno v delo podružnice vključiti mlajši potencial, ki bo v kasnejšem obdobju z nabranimi izkušnjami prevzel zahtevnejša dela, med drugim tudi vodstvena. V podružnico je potrebno pripeljati novo, svežo energijo in ideje, ki bodo zadostile potrebam vedno večjemu številu članov. Še vedno pa ostaja prioritetna naloga združevanje bolnikov s celiakijo in skrbeti za boljši jutri vseh obolelih za celiakijo.

Mojci Košmrlj, ki je 8 let uspešno vodila podružnico, se je za dosežke na simboličen način zahvalil novi predsednik ter Robert Letnar, član Izvršnega odbora SDC, aplavz pa je požela tudi od prisotnih na skupščini.

Ob zaključku smo poslušali še predavanje dr. Jerneja Breclja, dr. med. z naslovom »Dodatni prehranski ukrepi pri novoodkritih bolnikih s celiakijo«. Podjetje Iris pa se je bolnikom predstavilo s hitrim testom za ugotavljanje celiakije.

Vse skupaj smo zaključili z manjšo zakusko v sproščenem vzdušju.