Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Obvestilo članstvu ter zainteresirani javnosti: Uradni spletni kanali Slovenskega društva za celiakijo

Slovensko društvo za celiakijo (v nadaljevanju: SDC) je humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju zdravstvenega varstva bolnikov s celiakijo na območju celotne Republike Slovenije, že od 1988.

Izvajamo široko paleto aktivnosti, in sicer:

  • izobraževanja, posvetovalnice s strokovnjaki, delavnice;
  • organiziramo kuharske delavnice;
  • testiramo izdelke na vsebnost glutena;
  • organiziramo rehabilitacije, tabore in druženja;
  • organiziramo izobraževanja za gostinsko in kuharsko osebje;
  • osveščamo državne institucije ter splošno javnost o celiakiji o stiskah bolnikov s celiakijo;
  • mednarodno sodelujemo in povezujemo;
  • podeljujemo certifikat “Prečrtan žitni klas” brezglutenskim izdelkom;
  • pomagamo socialno šibkim članom;
  • izdajamo bilten Celiakija.

V želji, da bi bolnikom s celiakijo in njihovim družinam ustvarili podporno spletno okolje, smo pred leti oblikovali Facebook skupino “Slovensko društvo za celiakijo/Slovene celiac society”, ki je v zadnjem času štela kar 6.700 članic in je tako po obsegu kot tudi po vsebini žal postala neobvladljiva. Pri načinu delovanja skupine, v kateri vsak lahko objavi vse, v SDC nismo več uspeli zagotoviti 100% varnega okolja za bolnike s celiakijo. Skladno z navedenim smo v SDC sklenili, da navedeno Facebook skupino ukinemo, saj je in bo, zdravje bolnikov s celiakijo vedno na prvem mestu in to ne glede na velikost skupine ali pa na število všečkov. Pri tej naši odločitvi vas prosimo za razumevanje. Iskrena hvala.

Članice in člane ter zainteresirano javnost pa vabimo k spremljanju uradnih kanalov SDC na spletu, in sicer:

Za navedene spletne kanale SDC prevzema vso odgovornost ter zagotavlja, da bodo vse informacije in podatki preverjeni ter v skladu z uveljavljeno zdravstveno  doktrino na področju celiakije ter v skladu s smernicami AOECS. Navedeno spletno okolje je tako 100% varno za bolnike s celiakijo.

Za članice in člane smo na voljo tudi preko uradnega elektronskega naslova društva (drustvo@drustvo-celiakija.si) ter po telefonu (051 442 272), kot tudi preko uradnih elektronskih naslovov in mobilnih telefonov naših podružnic (https://drustvo-celiakija.si/podruznice/).

Ob tem deluje tudi pisarna društva v Mariboru, in sicer ob delavnikih med 9. in 13. uro – vabljeni.

Vabljeni tudi na številne dogodke SDC širom Slovenije.

Vse članice in člane ukinjene Facebook skupine, ki pa še niste članice in člani SDC, vabimo k včlanitvi. Pristopno izjavo najdete tukaj: https://drustvo-celiakija.si/pridruzi-se-nam/.

Izobražujemo. Združujemo. Pomagamo. 

Slovensko društvo za celiakijo