Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Obnovitvena rehabilitacija otrok in mladostnikov

Prihod otrok na Debeli Rtič

Spoštovani starši!

Sporočamo vam, da smo uspešno prispeli na Debeli Rtič. Otroci so se že kopali v morju in v bazenu, igrali nogomet, košarko, odbojko in še kaj. Prav tako smo že imeli prvo večerno plesno zabavo. Jutri pa gremo novim dogodivščinam naproti.

1. DAN

Tudi v letošnjem letu smo se otroci in vzgojitelji zgodaj zjutraj odpravili na Debeli Rtič. Tokrat smo na pot krenili v nedeljo tako, da na cesti nismo imeli nobenih zastojev in smo na morje prispeli kot predvideno. Otroci so že uživali v bazenih, v morju, igrali različne igre in se zabavali ob večernem plesu.

Slike 1. dne si lahko ogledate na tej povezavi.

2. DAN

Današnji dan smo začeli z jutranjo telovadbo po kateri je sledil zajtrk nato pa veselo igranje v bazenu in v morju. Potekala je tudi delavnica o celiakiji ter delavnice šivanja torb za na plažo. V večernem delu smo najprej pogledali modno revijo nato pa so se fantje pomerili v nogometu ter se kasneje pridružili ostalim na plesno-zabavnem programu.

Slike 2. dne si lahko ogledate tukaj.

3. DAN

Kot vsak dan smo dan začeli s telovadbo ter delavnicami o celiakiji z otroci, ki so bile na sporedu po zajtrku. Otroci so se danes dopoldan, popoldan in tudi zvečer kopali, saj smo danes imeli na sporedu nočno kopanje, ki so se ga otroci zelo veselili. Večji otroci in vzgojitelji pa so ob bučnem navijanju mlajših otrok, ki so transparente pripravili čez dan, odigrai tudi prijateljsko tekmo v odbojki.

Slike 3. dne si lahko ogledate tukaj.

4. DAN

Dan po nočnem kopanju smo začeli ponovno z jutranjim razmigavanjem in kasneje z delavnicami o celiakiji. Že na plaži pa so se začeli otroci pripravljati na večerno prireditev “Pokaži kaj znaš”. Otroci so svojo kreativnost pokazali tudi v popoldanskih delavnicah, kjer so pripravili material za večerno prireditev. Praznovali pa smo tudi rojstni dan, ki smo ga obeležili zvečer. Zvečer pa so otroci skupaj z vzgojitelji pokazali tudi “kaj znajo”. Ogledali smo si različne modne revije, baletne predstave. Nekateri otroci so predstavili športe, ki jih trenirajo, tako da smo si ogledali kako izgled karate, se pomerili v igri namiznega tenisa in še kaj. 

Slike 4. dne si lahko ogledate tukaj.

5. DAN

Po zajtrku smo se z avtobusom odpravili v Koper, kjer smo si ogledali poklicno gasilsko brigado. Gasilci so nam predstavili svoje delo, kako deluje nujna gasilska enota, razkazali gasilska vozila, otroci pa so lahko tudi preiskusili kako uporabljati gasilno cev. V popoldanskem času pa so otroci v dveh skupinah (mlajši in nato starejši) prisluhnili predavanju Brede Kojc dipl. m.s. o celiakiji. Sledilo pa je tudi nočno kopanje. 

Slike 5. dne si lahko ogledate tukaj.

6. DAN

Šesti dan je zaznamoval krst novih vzgojiteljev, ki so se ga najbolj veselili otroci in najbolj “bali” novi vzgojitelji. Otroci so skupaj z vzgojitelji dopoldan pripravljali igre oz. preizkuse, ki so jih morali opraviti novi vzgojitelji. Poleg tega so se otroci izobraževali na delavnicah o celiakiji. Ob 15.00 uri pa je sledil krst, ki smo ga izvedli na plaži Debelega Rtiča. Kako je krst potekal si lahko ogledate v fotogaleriji. Večer je bil namenjen glasbeno-plesnemu programu.

Slike 6. dne si lahko ogledate tukaj.

7. DAN

Sedmi dan je bil pisano obarvan. Po dopoldanskem plavanju v morju in na bazenu, so si otroci izbrali svoje bele majčke, ki so jih po kosilu porisali in pobarvali po lastnih idejah. Majčke smo pustili sušuti do naslednjega dne, ko jih bomo polikali in oblekli za skupinsko slikanje. Na večerni prireditvi so se otroci predstavili na prireditvi “Debeli Rtič ima talent”, kjer so sodelovali še z tremi državami: Ukrajina, Anglija in Belorusija. 

Slike 7. dne si lahko ogledate tukaj.

8. DAN

Osmi dan nas je ponovno zbudil sonček in po zajtrku smo dokončali majčke in vse ostale “rekvizite” za slikanje skupinski slik. Iz plaže nas je napodil dežek in dopoldanski del dneva smo preživeli na delavnicah idelovanja mask. Popoldan smo se “potunkali” v notranjem bazenu, večer pa preživeli ob ogledu risanke in filma. Dan so naši mlajši otroci, kot vsak večer, sladko zaključili ob pripovedovaju pravljice naših vzgojiteljic in vzgojitev. 

Slike 8. dne si lahko ogledate tukaj.