Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Na obisku pri Katalonskemu društvu za celiakijo

Slovensko društvo za celiakijo je že od 1990 ponosen član AOECS in v okviru mednarodnega sodelovanja aktivno sodelujemo z društvi za celiakijo v drugih državah. Mednarodno sodelovanje prinaša dodatne možnosti za izmenjavo izkušenj in strokovnega znanja ter skupno iskanje rešitev za izzive, s katerimi se soočajo bolniki s celiakijo. Tudi tako lahko prispevamo k izboljšanju kakovosti življenja bolnikov s celiakijo ter k ozaveščanju splošne javnosti o celiakiji.

V okviru mednarodnega sodelovanja Slovenskega društva za celiakijo se je član izvršnega odbora SDC Mitja Kozar, v torek, 5.3.2024, v Barceloni, srečal s predstavniki Katalonskega društva za celiakijo (Associació Celíacs de Catalunya), ki velja za najstarejše tovrstno društvo v Španiji, ustanovljeno 1977.

Gostitelji so predstavili delovanje društva ter zlasti način certificiranja hotelov in gostinskih lokalov, ki poteka že nekaj let ter odlično deluje in delovanje aplikacije društva.

V kolikor se boste člani Slovenskega društva za celiakijo bodisi turistično bodisi poslovno odpravili v Katalonijo (in na Menorco), se lahko za več informacij obrnete na vodjo društva za stike z javnostmi Irene Puig (irene@celiacscatalunya.org / 670349682).

Daljši prispevek bo objavljen v jesenski izdaji biltena Celiakija.