Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Ljubljančani uspešni na 13. športnih igrah SDC

17. maja so v Draš centru pod Pohorjem potekale 13. športne igre Slovenskega društva za celiakijo. Organizator iger in srečanja je bila podružnica za Podravje, katerim gredo vse pohvale za dobro organizacijo. Našim članom je bil ponujen skupinski avtobusni prevoz, prisedlo pa je tudi nekaj članov primorske podružnice. Seveda so se srečanja udeležile tudi ostale podružnice in tekmovanje ekip je potekalo v prijetnem vzdušju. V uvodu je predsednik društva asis. dr. Jernej Dolinšek pozdravil vse prisotne in spregovoril nekaj besed o pomenu športnih iger in druženja takšne oblike.

Ekipo podružnice Ljubljana so zastopali Nuša, Kaja, Matjaž, Mateja in Andrej, v eni igri pa so morali svoje tekmovalne sposobnosti pokazati tudi predsednice in predsedniki posameznih podružnic. V dokaj izenačenih bojih smo imeli na koncu tudi nekaj športne sreče ter v zadnjih igrah prehiteli Celjane. Tako smo se veselili končnega 1. mesta in osvojitve prehodne pokala SDC., ki bo leto dni krasil našo podružnico. Čestitamo!

Poleg športnih iger je bil pripravljen bogat kulturni program in delavnice za otroke. Na stojnicah so razni ponudniki predstavili brezglutenske izdelke in novosti na tem področju. Popoldne pa je minilo v splošnem druženju, obujanju spominov ali pa navezovanju novih poznanstev med udeleženci.