Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Kostanjev piknik podravskih celiakašev

Oktober je čas kostanja in Podravci smo ga izkoristili za srečanje celiakašev na tradicionalnem kostanjevem pikniku. Dobili smo se v soboto 19. 10. 2013 ob 12. uri na Minigolfu Štrihovec.

Kot je že v navadi, so člani s sabo prinesli domač brezglutenski kruh in pecivo. Za predjed smo na stojnici člani izmenjaje pekli palačinke, za katere recept je prispevala predsednica podružnice. Komaj smo vsi poskusili palačinke z različnimi nadevi (nutela in več vrst domače marmelade), že je zadišalo po prebrancu, poleg katerega je teknil kruh naših članov. Povpraševanje po receptih je bilo veliko in člani so svoje z veseljem delili.

Kosilu je sledila sladica in bili smo navdušeni nad različnim pecivom. Med tem nam je Natalija Strnad predstavila brezglutenske izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini www.brezglutena.eu. Izdelke smo lahko tudi poskusili in bili mnenja, da so zelo dobri. Ob predstavitvi smo prejeli cenike ter kontakt za naročilo. Podarila nam je tud darila podjetja, ki izdeluje izdelke Finax.

Po predstavitvi je napočil čas za kostanj, ki so ga med predstavitvijo člani pridno narezali. Kostanja je bilo več kot dovolj za vse in vsi smo se ga dodobra najedli. Da pa ne bi samo posedali in jedli, smo se nekateri odločili za partijo minigolfa. Manjkalo ni niti navijačic kot tudi ne manjšega nagajanja, ob katerem smo se predvsem nasmejali. Lep in topel dan je še prehitro minil. Razšli smo se z mislijo, da se na prihodnjem srečanju zagotovo spet vidimo.


Zapisala, Janja Leskovar.