Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Kolesarim s celiakijo – obeležitev Mednarodnega dneva celiakije

V soboto 17.9.2011 smo v Koroški podružnici SDC z zamudo zaradi zdravstvenih razlogov pripravili kolesarjenje iz Slovenj Gradca v Ljubljano in ga poimenovali KOLESARIM S CELIAKIJO.

Zbrali smo se ob 6:00 pred Hipermarketom Spar v Slovenj Gradcu. Po razdelitvi majic in pripravi spremljevalnega vozila (voznik Ivi) smo v spremstvu policije krenili na pot ob 6:30 uri. V koloni štirih (Matjaž, Mojca, Dominik in Vojko) kolesarjev in ob zvokih glasbe smo nadaljevali pot proti Dovžam, kjer se nam je pridružil Matej, mimo Mislinje (14 km) do Velenja (26 km), kjer nas je pred Megamarketom Interspar pričakala stojnica (Nina in Katja) s Sparovimi izdelki Freefrom in energijskimi napitki (BioPure). Tudi tu se nam pridružita dve kolesarki članici Celjske podružnice (Janja in Ana).

Po krajšem postanku nadaljujemo pot skozi Velenje, Polzelo do Šempetra v Savinjski dolini (43 km), kjer se zopet ustavimo pred Supermarketom Spar. Ker se je dan že začel ogrevati, mi pa smo bili že pred skoraj polovico odiseje, je bilo potrebno odvreči odvečna oblačila, se okrepčati in pripraviti za nadaljevanje proti Vranskemu in naprej po Trojenskem klancu do Trojan (67 km). Ker nam trojanski krofi lahko samo dišijo, smo po krajšem postanku nadaljevali pot mimo Krašnje (82km), Lukovice, Želodnika do Domžal (98 km). Zopet so nas pričakali s stojnico pred Supermarketom Spar z izdelki Freefrom in napitki, mi pa smo se morali okrepčati tudi s sendviči Kavarne Tadej. Po malo daljšem postanku, ko smo čakali še dva Primorca (Kalužanova), ki pa sta obtičala na avtocesti in se nam na žalost tukaj še nista pridružila smo nadaljevali mimo Šentjakoba do Megamarketa Interspar v Cityparku v Ljubljani (110 km). Ker smo tja prispeli pred promotorkama, smo se pred trgovino samo poslikali in okrepčali.

Čez nekaj časa sta se nam pridružila še Primorca (Damjana in Janko), zato smo se odpravili naprej proti Savljam (117,33 km) do Pizzerije Savlje, kjer so nam pripravili odlične brezglutenske pizze. Po zaužitih dobrotah smo zložili kolesa v kombi, pripravili vse potrebno za odhod in se z obljubo, da postane ta ali podobna odiseja tradicionalna opravili nazaj proti Koroški.

Zahvaliti se moramo vsem, ki so omogočili naše kolesarjenje:
Zavarovalnica Tilia, Megalogosu d.o.o., Pizzeriji Savlje, Sparu d.d., Biolife s.p., Pohorcu s.p., Gral dizajnu d.o.o., Kavarni Tadej, Tris&Trisu d.o.o. in drugim.