Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Jesenski izlet na Koroško

V zgodnjih jutranjih urah smo se iz Kopra odpeljali na izlet. Po dobre pol ure vožnje smo prispeli do Postojne. Tam so se nam pridružili še ostali člani – udeleženci izleta. Pot smo nadaljevali proti Koroški.

Seveda brez obveznega postanka za jutranjo kavico ni šlo. Ko smo se pripeljali do Slovenj Gradca, nas je tam pričakal predsednik Koroške podružnice g. Matjaž. Vodil nas je do rudnika svinca in cinka Mežica. Tam so nas pričakali ostali člani s Koroške podružnice udeleženci izleta. Po opravljenih formalnostih z vstopnicami, smo se posedli v vagončke zelo miniaturnega vlaka. Pot je bila zelo bučna in tresoča, kljub temu, da smo se vozili zelo počasi. V notranjosti rudnika so nam vodiči razložili zgodovino rudarjenja in postopen tehnološki napredek proizvodnje. Res zanimiva izkušnja. Ker smo imeli še kar nekaj časa pred splavarjenjem, nam je g. Matjaž pripravil presenečenje. Obiskali smo turistično kmetijo Klančnik. Tam smo degustirali njihove izdelke, katere smo lahko tudi kupili.

Za tem smo se odpeljali na splavarjenje. Pričakal nas je lastnik “flosa”. Predstavil nam je zgodovino flosarjenja. Za tem smo se vkrcali in odrinili od obale. Petja ob spremljavi harmonike ni manjkalo. Postregli so nam z brezglutenskim golažem. Organizatorji so nam odigrali tudi nekaj skečev in igric. Pokali smo od smeha. Po dveh urah smo se ponovno vezali na brežino in se poslovili od flosarjev. Tam smo se tudi poslovili od članov Koroške podružnice.

Odpeljali smo se v Terme Topolšica, kjer smo se v bazenu tudi dve uri kopali. V poznih večernih urah smo se utrujeni a z veliko lepih spominov vrnili domov.