Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Dobrodelni koncert ob 10. obletnici podružnice

25. novembra 2007 smo člani podružnice Slovenj Gradec Slovenskega društva za celiakijo ob 10. obletnici delovanja organizirali dobrodelni koncert v športni dvorani v Slovenj Gradcu.

Ideja za koncert se je porodila na enem izmed sestankov upravnega odbora podružnice v mesecu septembru. Kljub številnim pomislekom, smo se odločili, da ta izziv izpeljemo. Nevešči v teh dejavnostih smo se lotili iskanja sponzorjev, prostora,…K sodelovanju smo povabili številne slovenske glasbenike in bili na njihov odziv prijetno presenečeni.

Člani upravnega odbora smo se kar pogosto sestajali, se dogovarjali, delili naloge,… Vznemirjeni smo pričakovali dan koncerta, bili smo ponosni nase, ko smo v rokah držali plakate in vstopnice, ko smo ugotavljali, koliko sponzorjev je prisluhnilo in ugodilo naši prošnji. Največje zadovoljstvo pa je prineslo število obiskovalcev, ki so napolnili športno dvorano v Slovenj Gradcu do zadnjega kotička. Tudi nekaj tehničnih težav na začetku nam ni pokvarilo vzdušja in vse ostalo je potekalo brezhibno.

Nedeljsko popoldne so nam popestrili naslednji glasbeni gostje: Pihalni orkester Slovenj Gradec, ansambel Pogum, ansambel Popndekl, ansambel Jodelexpress, Maša in mini dame, ansambel Bohpomagej, Freddy Miller, ansambel Svetlin, Urška in Turbo teens, ansambel Tapravih 6, Foxiteens, ansambel Mladi petelini, ansambel Tapravi faloti, ansambel Katrca, ansambel Rosa, Srečko Mlinšek, ansambel Juhej, Milan Pečovnik-Pidži, ansambel Meh in smeh, David, Tanja Žagar, gost večera pa je bil hrvaški pevec Davor Borno.

Na odru sta se trudila in povezovala program Katja Žvikart in Andraž Gabrijelčič – Baky. Nekaj denarja, ki smo ga dobili bomo donirali za nakup hitrih testov za ugotavljanje celiakije. Ostalo pa bomo porabili za delavnice, strokovna predavanja in ostala druženja članov podružnice, ki bo v kratkem spremenila tudi svoje ime v podružnico za Koroško.