Delavnica peke brezglutenskih krofov
Ker se hitro približuje praznik vseh šem, smo se odločili, da za naše članice in člane pripravimo delavnico peke brezglutenskih krofov, ki ne smejo manjkat na naših mizah.
Dobili smo se v soboto 24.01.2009 v prostorih Slorational d.o.o. v TC Katica v Slovenj Gradcu.
Delavnica, ki sta jo vodili ga. Bernarda Klančnik, strokovna učiteljica kuhanja na Srednji gostinski, turistični in lesarski šoli Slovenj Gradec in ga. Balant Darinka, kuharica na O.Š. Šmartno je potekala v dveh delih in sicer ob 9:00 in ob 12:00. Po pozdravu, predstavitvi recepta (prispevala ga je ga. Balant Darinka) in razdelitvi sestavin smo se lotili priprave testa, ki je moralo nekaj časa vzhajati, da smo lahko izdelovali krofe, ki pa so prav tako vzhajali nekaj minut, saj je kuhinja opremljena z vsemi pripomočki za hitrejšo pripravo hrane. Uporabili smo moko MIX C in FINAX osnovno mešanico. Iz MIX C nam na žalost ni uspelo izdelat pravih krofov, saj so se preveč napili olja. Ko smo se vsi prisotni med samo pripravo in peko pogovarjali in izmenjali mnenja je čas hitro minil in lahko smo se posladkali z odličnimi izdelki. Prijetno pustovanje ob okusnih krofih.
Zahvaljujemo se:
ge. Darinki Balant,
ge. Bernardi Klančnik,
Slorational-u d.o.o. .(www.slorational.com)
Cafe-Hudolist Matjaž s.p. (www.caffe-koroska.si)