Čokoladna salama
Sestavine za svetlo testo:
1 trdo kuhan rumenjak
70 g masla
70 gr sladkorja v prahu
malo ruma
Sestavine za temno testo:
1 beljak
100 g sladkorja v prahu
100 g mletih orehov
200 g stopljene čokolade
Najprej pripravite svetlo testo in sicer:
Zmešajte maslo in sladkor, primešaj spasiran rumenjak in malo ruma. Za temno testo napol stepenemu beljaku dodaj sladkor in še stepaj da je masa čvrsta, ter vmešaj orehe in nato še čokolado. Temno testo razvaljaj med dvema kosoma peki papirja, posutega z sladkorjem v prahu v pravokotnik v velikosti 40x 25 cm. Nato namaži z rumenim testom in s pomočjo peki papirja zvij v salamo. Delaj hitro, da se ti masa ne strdi, ker potem težje zavijaš. Salamo zavij v folijo in daj v hladilnik, da se strdi.
Režite zelo tanke rezine!