Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Brezglutenska prehrana pri boleznih ščitnice in laktozne intolerance

V soboto 23. maja 2015 je v Mariboru v organizaciji Podružnice Podravje potekalo strokovno predavanje z naslovom Brezglutenska prehrana pri boleznih ščitnice in laktozne intolerance.

Predavanje smo organizirali na željo članov, saj je med bolniki s celiakijo tudi vedno več takšnih, ki imajo težave s ščitnico in laktozno intoleranco. Predavanje smo izvedli v sodelovanju z društvom Moja ščitnica, tako da so se predavanja, ki je bilo za vse brezplačno udeležili tudi bolniki s ščitnico iz omenjenega društva. 

Zanimivo in zelo poučno predavanje je pripravila ga. Aja Mijatov mag. dietetike, ki nam je predstavila seveda obe bolezni (celiakijo in ščitnična obolenja) ter nam podrobno predstavila tudi živila, ki se jih moramo izogibati oziroma tista živila, ki jih moramo uživati. Ob koncu predavanja pa smo sestavljali tudi različne jedilnike, ki so primerni tako za bolnike s celiakijo kot za bolnike s ščitničnimi obolenji in laktozno intoleranco. 

Zahvaljujemo se predavateljici ga. Aji Mijatov Kocuvan mag. dietetike, ki se je v dobro SDC odpovedala honorarja. Prav tako se zahvaljujemo društvu Moja ščitnica za brezplačno koriščenje prostorov.