Božična čokoladna rulada
Sestavine:
18 dag jedilne čokolade
5 jajc
18 dag sladkorja v prahu
¼ l sladke smetane
2 žl likerja
sladkor v prahu za posipanje
Postopek:
Čokolado narežemo na koščke in jo počasi stopimo nad vodno soparo ali v mikrovalovni pečici. Rumenjake in 2/3 sladkorja penasto umešamo z električnim mešalcem nad soparo približno 5 minut. Dodamo stopljeno čokolado. V drugi posodi iz beljakov in ostanka sladkorja stepemo trd sneg, ki ga postopoma, pazljivo vmešamo v čokoladno mešanico. Maso porazdelimo na pekač obložen s papirjem za peko. Pečemo približno 20 minut pri temperaturi 180 stopinj Celzija. Pečeno testo vzamemo iz pekača in pokrijemo s kuhinjsko krpo ali folijo. Ohladimo. Ohlajenemu testu odstranimo papir za peko, ga premažemo s stepeno smetano, ki smo ji primešali poljubni liker. Testo previdno zvijemo v rulado, potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo.