Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

1. tabor mladih družin – Thermana Laško 27. – 29.04.2014

V času prvomajskih počitnic je v Thermani Laško potekal 1. Tabor mladih družin SDC. Tabor smo uspeli organizirati ob finančni podpori podjetja GGE (družba za izvajanje energetskih storitev) ter podjetja Thermana Laško.

Priprave na tabor so potekale zelo hitro, saj smo veselo novico o sofinanciranju tabora s strani podjetja Thermana Laško izvedeli v začetku meseca aprila. Sledil je sestanek v Laškem na katerem z ga. Mojca Leskovar ter ga. Mojca Korpar. Dogovorili smo se o podrobnostih tabora mladih družin, dorekli termin ter osnovali program. Odziv družin je bil več kot zadovoljiv, saj ni ostalo prostih mest.

1. Tabora mladih družin se je skupaj namreč udeležilo kar 36 družin iz vse Slovenije – skupaj 122 udeležencev. Veliko prisotnih je bilo tudi novih bolnikov, zato so bile informacije pridobljene na taboru zanje še kako koristne.

Za udeležence smo v nedeljo po prihodu izvedli strokovno predavanje na temo »Kar seješ to žanješ«, ki ga je izvedla ga. Breda Kojc dipl.m.s. Da so lahko starši v miru prisluhnili predavanju sta Janja Košuta Špegel ter Simona Ornik animirali otroke v sosednji predavalnici, kjer so se lahko igrali, gledali risanko ipd.

Drugi dan tabora smo tako za otroke kot za odrasle izvedli kuharsko delavnico, ki jo je izvedla ga. Majda Jurše dipl.inž. živilstva. Otroci so ob začetku delavnice pripravili vsak svojo pico ter sirove štručke. Odrasli pa so kasneje pod vodstvom ga. Majde zvijali jabolčne zavitke ter mesne bureke.
Po koncu delavnice sta nas obiskala tudi g. Luka Komazec, direktor podjetja GGE ter predstavnica podjetja Thermana Laško. Oba sta udeležencem namenila nekaj pozdravnih besed. G. Komazec je izpostavil tudi, da bodo poskušali s tovrstnim financiranjem nadaljevati tudi prihodnje leto, česar smo bili vsi prisotni zelo veseli.

Zadnji dan smo želeli oditi na pohod skozi Laško ter do gradu, a nam je pohod na žalost preprečilo nestanovitno in slabo vreme. Udeleženci so tako imeli na voljo še cel dan za uživanje na bazenih.

Cel čas tabora je bilo poskrbljeno za brezglutensko prehrano ter tudi za druge diete (laktoza, jajca itd.)